Årets 17.mai feiring

Livet under pandemien har vart i over et år nå og folk begynner å bli lei. Nå nærmer det seg 17.mai og mange lurer på hvordan de skal feire nasjonaldagen. 

Av: Max Bang

Det er trygt å si at mange 17.mai tradisjoner vil bli utelatt dette året, slik det var i fjor. Stadig flere kommuner vurderer å avlyse barnetog for å hindre smitte. I Oslo blir det tillatt å samle maksimalt 10 personer til arrangementer utendørs og innendørs. I Bærum er det per. 5.mai enda ikke besluttet alle begrensninger, men det vil bli holdt offisielle taler, flaggheising og korps som vil bli streamet på Facebook fra kl 08:00 fra rådhuset i Sandvika. Arrangementene vil ikke være åpne for publikum, men kan altså følges på nett. 

Men fortvil ikke, hvis du vil gå i tog med kronprinsfamilien, kan du gjøre det fra kl 07:00 på Minecraft. Kronprinsen har sagt ja til å få være avatarer og være med i det digitale toget. For å bli med i Minecraft feiringen, må man gå inn på Multiplayer og skrive inn server adressen “17mai.skogliv.no”. Deretter er det bare å bli med på feiringen. Man kan bli med på feiringen fra enten mobil, nettbrett eller PC, bare sørg for at spillet er oppdatert til nyeste versjon. 

Rosenposten har spurt to studenter i førsteklasse på Rosenvilde hvordan de tror årets 17.mai feiring vil bli for dem.  

Har du noen planer for 17.mai i år? 

–Planene mine for 17.mai tror jeg er å bare være inne. Selv om smitten har sunket, så vil jeg ikke ta noen sjanser, sier Victor Vinh Dai Do. 

–Jeg har ingen planer for 17.mai, sier Julian Mauritz Alnes Thalberg. 

Visste du at Kronprinsfamilien skal delta i et digitalt tog i Minecraft? Planlegger du å delta? 

 Nei, jeg visste ikke om at den familien skulle gjøre det. Jeg har ikke planlagt å delta. Kunne ikke ha brydd meg så mye, sier Victor. 

 Nei, jeg visste ikke at kronprinsfamilien skal delta i Minecraft tog. Jeg kommer nok ikke til å spille Minecraft på 17.mai uansett, sier julian 

Tror du at du kommer til å få mindre 17.mai følelse i år? 

 Tja, jeg tror jeg kommer til å få litt mindre 17.mai følelse. Blir sikkert litt kjedelig, men det går bra, sier Victor. 

 Jeg tror nok jeg kommer til å få mindre 17.mai følelse, sier Julian 

Julian, Jeg har ingen planer for 17.mai 

Victor, Jeg vil trolig holde meg inne for å unngå smitte. 

You may also like...