Barn og unge bruker sosiale medier mer enn før

Sitter foran skjermen. FOTO: Martine Strøm

Av Silje Mathilde 

Mange barn og unge bruker sosiale medier daglige og sitter bare inne på mobilen, men nå i denne harde perioden har barn brukt sosiale medier mye mer enn de gjorde før. 

Dette sier elevene på Rosenvilde om akkurat dette. De forteller litt om hvor mye de bruker sosiale medier og hvor mange timer de bruker enn de gjorde før. 

  • Personlig ville jeg ikke sagt at jeg bruker sosiale medier mye, men jeg går på apper som Snapchat, TikTok og Twitter (YouTube hvis det teller) mye. Daglig ville jeg sagt rundt 6 timer. Jeg bruker sosiale medier oftere siden jeg får mere fritid hjemme og føler at jeg kan følge med på verden mere på nett. Sosiale medier preger meg jo ganske ofte, men kanskje via stil, oppførsel eller ting jeg kunne ønsket å ha kan være noe som jeg blir mest preget av. – Sier eleven, Anine.
  • Bruker flere timer om dagen. Ja, tror jeg bruker sosiale medier mye mer enn før            corona. Men man blir så klart påvirket av sosiale medier, derfor har jeg noen ganger slettet det over perioder for å få avbrekk.- Sier eleven, Øyvor.
  •  Varierer veldig fra dag til dag, men går fra 6 timer til 9 timer daglig. Føler jeg bruker sosiale medier mye mer nå enn før for nå har jeg ikke så veldig mye å gjøre for tiden, så mye tid blir brukt på det. Det har preget meg, men ikke på noe negativ måte egentlig, Sier eleven, Emily B.
  • Jeg bruker ikke så mye sosiale medier siden jeg har andre hobbyer jeg foretrekker å bruke tiden min på istedet. Men da korona kom så har jeg jo selvfølgelig vært mere på sosiale medier enn før, siden det ikke har vært så mye å gjøre når man ikke kan gå ut med venner ikke sant. Sosiale medier har ikke preget meg så mye synes jeg, har alltid brukt sosiale medier slik som før. – Sier eleven, Ayana.
Mer tid på sosiale medier. FOTO: Silje Mathilde

Det sier seg selv at mange bruker sosiale medier mer enn før, men mange bruker også tid på andre ting. Mange er opptatt av mer enn bare sosiale medier. Lese bøker på nett, se på YouTube og mange andre ting. 

TikTok har blitt en veldig populær app som mange ungdommer bruker den dag i dag. Det har nå blitt en av Norges mest brukte app, meste. Er innenfor musikk, dans og klær. 

You may also like...