Burde eksamen blitt avlyst for vg1 elever?

Sommeren nærmer seg, og det betyr eksamen for veldig mange. Det er noe veldig mange gruer seg til. Eksamen ble avlyst for vg1 elever, men burde det egentlig det? Burde vi egentlig hatt det? 

Foto: Silje Mathilde Fauske-Nielsen.  

Jeg har spurt noen elever på Rosenvilde om hva de syntes. 

  • Vi har hatt ulike vilkår og vikarer og mindre undervisning enn andre og fordi det er førsteåret og at vi ikke er avgangselever, derfor bær vi ikke ha eksamen. Mange elever har forskjellige læremåter og noen foretrekker å være fysisk på skolen fremfor hjemmeskole og motsatt, sier Herman Alexander Olsen, elev, Rosenvilde. 
  • Ja, jeg syntes det er veldig bra at eksamen er avlyst. Det er mye stress for elevene å ha eksamen nå som det er en pandemi pågående. I tillegg til at det har vært en lang periode med hjemmeskole, som også kan være grunnen til at man får lite motivasjon til skole. Det er sikkert veldig mange som også ikke har det så bra ved å bare være hjemme hele tiden. Så min mening om eksamen er at det er bra at den er avlyst, sier Silje Mathilde Fauske-Nielsen, elev, Rosenvilde. 
  • Jeg syntes det er veldig bra at eksamen ble avlyst for vg1. Ettersom korona kom for litt over et år siden har vi mistet mye undervisning da ettersom det var full hjemmeskole helt til sommerferien. De siste månedene har det vært mye frem og tilbake og folk har vært usikre og redde for å bli smittet for det har vært mye smitte på videregående skoler her vi bor i Bærum. Vi har mistet mye læring og undervisning og det er vanskeligere å følge med og lære når vi har hjemmeskole, enn når vi er fysiske på skolen. Derfor syns jeg det er bra at eksamen ble avlyst ettersom vi har mistet såpass mye undervisning, sier Juni Kristine Mannseth-Svegård, elev, Rosenvilde. 

Ut ifra dette ser vi at de aller fleste syntes det var ganske greit at eksamen ble avlyst for alle vg1 elever. I løpet av året har vi hatt veldig mye hjemmeskole og fått mye mindre undervisning fysisk på skolen, og derfor har mange lært mye mindre. Det er ikke krise for oss og ikke ha eksamen, så lenge vi har eksamen i 3 klasse når det virkelig gjeller og teller for oss. Så det er like greit at eksamen ble avlyst for alle vg1 elever. 

You may also like...