E-sports i skolen: – ja, god ide!

Flere videregående skoler tilbyr nå e-sport som eget fag. Men i Bærum finnes ikke dette tilbudet. Max Flessum Bang (16) mener e-sport i skolen høres veldig spennende ut. 

mulighet for at man kan åpne for å ta dette som et eget fag på videregående skoler i nær fremtid? 

Max Flessum Bang er en elev på rosen som liker å spille. Foto: Henry haugnæss

Av Henry Haugnæss 

– Det høres fett ut, smiler Bang. 

Den 16 år gamle gutten fra Lommedalen bruker mye tid på spilling, som så mange andre gutter på samme alder. Om e-sport hadde vært et tilbud, ville han vurdert å søke seg ditt. 

– jeg tenker at elever kunne ha slappet av med vennene sine, snakket og koset seg.  Det hadde gjort skoledagen enklere. Folk ville ha tenkt på skolen som et sted der det er spennende å være og ikke bare kjede seg, Fortalte Bang. 

Anders Hammargren er Medier og kommunikasjonslærer på Rosenvilde. Han er veldig positiv til denne ideen. 

– E-sports på videregående syns jeg høres veldig spennende ut, mener Anders Hammargren. 

Flere og flere skoler har opprettet en såkalt idrettslinje med hovedvekt på E-sports. Dette kan skyldes den ekstreme veksten i spillverdenen, men det virkelige spørsmålet er, når kommer det til Rosen.   

En kjapt økende industri som venter på å komme inn i videregående. Foto : Henry Haugnæss

– Hva er de nødvendige tiltakene for å gjøre dette til en realitet?  

– Først og fremst vil du trenge en lærer som setter i gang dette prosjektet som også har viljen og kompetansen til det. Etter det må det bli tatt opp i ledelsen god tid før neste skoleår, rundt høst, sier Hammargren. 

Noe som er viktig å notere er at E-sports går inn under programfaget Toppidrett. Det vil si at selv om det er spill, kommer man til å gjøre andre ting som er relatert til spill og ting som ikke er det.  

– Det kan være et veldig spennende tilbud for barn og unge, men det skal jo fylles med fag og læring. Det er også kompetansemål som skal dekkes som alle andre fag i skolen, sier Hammargren. 

Hammargren deler åpent sitt perspektiv og forteller hva han tenker. 

– Dette vil ikke bli et “chille”-fag hvor elevene bare sitter og spiller, faget vil bestå av mye læring og undervisning, mener Hammargren. 

Anders Hammargren lærer opp elever i medier. Foto: Henry haugnæss

Ikke noe for skolen? 

Likevel er det folk som ikke virker like entusiastiske om dette tilbudet og fraråder det. Alexander Kvilvang Lindtvedt (16) går i 1STD på Rosenvilde og bor i Lommedalen. Lindtvedt mener at dette er ikke noe skolen trenger.  

– jeg synes det er bare destruktivt. Sa Lindtvedt, og fortsetter: 

– Gaming er greit som en hobby, men ikke nødvendig å implementere i skolen. Jeg ser ikke behovet og håper ikke dette bliver et tilbud. Det er helt topp hvis dette ikke skjer. Fortalte Lindtvedt  

Han tenker at dette kan føre til et negativt skolemiljø og at de som ville ha gått på linjen hadde blitt mobbet.  

– Jeg tror elevene på denne linjen ville blitt sett på som «outsiders», sier Lindtvedt  

Alexander Kvilvang lindtvedt går inn til en normal skoletime etter å ha spilt basket med vennene sine. Foto: Henry Haugnæss

Bang synes at det er rart at noen er negativ til dette tilbudet.  

– det synes jeg er litt rart. Jeg trodde de fleste gutter ville likt å ha noe som en Pillelinje. Der hvor man kan spille med folk, ha turneringer og slippe seg litt løs, sier bang  

Det ser ikke ut som en E-sport linje er mulig å opprette med det samme, ledelsen på skolen ville ikke uttale seg om denne saken. Ledelsen mente at dette var noe som måtte snakkes med fylkeskommunen om. Bang og Hammargren er entusiastiske for denne ideen likevel, selv om Lindtvedt er mer negativ. 

You may also like...