Skolegenser på Rosenvilde!

Det har vært mye snakk om skolegenser på Rosenvilde i år. Det ble tatt opp i elevrådet, og i det siste har skolegenser vært et av hovedtemaene i jodel-gruppa til Rosenvilde. Det ble lansert en logokonkurranse den 20. april. mange tok det som en bekreftelse på at det blir skolegenser, men når? 

Av: Elise Ketilsson Dobbe 

Rett før påskeferien ble det publisert en markedsundersøkelse, hvor elevene skulle svare på om de hadde lyst på skolegenser og om de ville være med på å bestemme motivet. Det er særlig førsteklassingene som er gira på skolegenser sier Kavin Thas. Noe som ikke er så rart siden de har over to år igjen å gå her på Rosenvilde.  

Kavin Thas, leder i Skolegenser-komitéen
foto av Mathias Gjertviksten  

Kavin Thas er leder i Skolegenser-komitéen, og er med i spissen på dette prosjektet. Han synes skolegenser en fin ting.  Det er helt frivillig å gå med, men for de som ønsker det blir det en sosial «statement».  

– Det er ikke en uniform, men det knytter skolen litt sammen og man kan representere skolen selv når man går litt ut av skolen på en måte. sier Kavin, når vi spør hva han mener om skolegenser.  

Når kan vi bestille genserne? 

Det er mange som lurer på når vi kan bestille genseren, og svaret på det er litt usikkert. Skolegenser-komitéen må finne en leverandør mens logokonkurransen pågår. De må ta hensyn til for eksempel kvalitet og pris hos leverandøren de ender opp med. Det må også kåres en vinner av logokonkurransen.  Det beste hadde vært om den kunne bestilles før sommeren sånn at tredjeklassingene også skal kunne få den med seg før de slutter.  

Logokonkurransen er i gang og avsluttes 9. mai, og avstemmingen begynner like etter. Det kom inn forslag på teams om at vinneren av logokonkurransen får en gratis genser. Det er det mange som er positive til, og det virker som de prøver å få det gjennom 

foto av Elise Dobbe

Er det bestemt hva som skal stå på genseren? 

– Nei, det er ikke bestemt noe. Det er veldig fritt frem. Det eneste som var veldig spesifikt var at man måtte finne et motiv som kunne representere skolen. forteller Thas.  Vi kan velge hva vi vil skrive, om det er «ræsen» eller «rosenwilders, kanskje vil vi ha med årstall eller kanskje bare en illustrasjon i stedet for tekst. Det er med andre ord fritt spillerom.  

You may also like...