Sosialisering med utilgjengelige fellesområder

Nå i koronatiden er alle fellesområdene på Rosenvilde Videregående Skole stengt. Vi i rosenposten har snakket med noen elever på Rosenvilde og hørt hva de gjør i friminuttene når disse tiltakene har blitt satt.

Av: Eline Hartmann

Mange av elevene står ute og spiller basket på utebanen. Det ser ut til at disse har funnet en bra løsning for å være med hverandre med tanke på tiltakene skolen har gjort. Vi spurte Nicolai Opheim Grasvold, Jariya Ngo og Charlotte Høgvold om hva de tenker om tiltakene.

  • Nå er det jo ingen sitteplasser i fellesområdene lengre, så jeg har ikke så mange andre muligheter enn å sitte i klasserommet eller å spille basket ute, sier Nicolai.
foto: Eline Hartmann
  • Nå som Vg2 og Vg3 er her så er det veldig fullt og da er det ikke så veldig mange klasserom å sitte i, eller jeg føler det er veldig mange i Vg1 som ikke tørr å sitte i et for eksempel klasserom hvor det er eldre elever, sier Jariya.

De begge syns også kantina bør åpnes, men med større mellomrom mellom bordene. Det er mye lettere å sosialisere seg med elever fra andre klasser, hvis visse områder kan være åpne.

  • Man kunne jo sittet i kantina hvis det var store mellomrom mellom bordene. Eller nå som det blir sommer snart, at det er flere sitte muligheter ute, sier Nicolai.

Ute er jo et bra alternativ for koronavennlige sitteplasser. Mange velger å sitte på fotballbanen, eller rundt bord ute. Dette kan bli litt krevende hvis det er dårlig vær en dag. Når det ikke blir mulig å sitte ute, blir alternativene enda mer forminsket. Det gjør det vanskelig å sitte med flere enn kanskje 3 andre venner.

  • Det blir jo litt lite sosialt å bare kunne sitte rundt fire sammen. Man får jo ikke plass til så mange fler hvis man må sitte på for eksempel et grupperom. Jeg syns det er litt kjipt å ikke kunne sitte og snakke med resten av vennene mine fra klassen, sier Charlotte Høgvold.

De «strenge» tiltakene fører til at mange elever føler at de ikke får tid eller mulighet til å snakke med vennene sine, noe som fører til et litt mindre sosialt samhold for elevene på Rosenvilde.

You may also like...